In gesprek met: Remmelt Ellen van Effectief Altruïsme

0
198

(Foto credits voor Koen van Haalen)

Remmelt is (mede) initiatiefnemer en operational manager bij Effectief Altruïsme.
Stichting Effectief Altruïsme Nederland (EAN) is mede organisator van het S2M Festival op 26 februari bij S2M030

‘Het doel van de stichting Effectief Altruïsme Nederland is: hoe kan je leed verminderen en andere levens zo positief mogelijk maken’.

EAN zet mensen aan het denken over ‘goed doen’. Eerst nadenken waar jij het meeste verschil kunt maken op basis van wetenschappelijk bewijs, goed beredeneren en in gesprek gaan met anderen en dan pas tot actie overgaan. Naast nadenken over bijvoorbeeld geld doneren kan je ook het verschil maken door na te denken over je dagelijkse keuzes, je carrièrekeuzes en vrijwilligerswerk.

De stichting helpt de Effectief Altruïsme community op te bouwen door het geven van lezingen, contact met de media te onderhouden, het ondersteunen van nieuwe initiatieven en het organiseren van maandelijkse evenementen.

‘Hou de eventkalender in de gaten want eind juni gaat EAN ook leuke dingen doen bij S2M030.’

Remmelt organiseert evenementen en support een aantal initiatieven (zoals lokale, startende groepen). Daarnaast praat hij graag mee over de risico’s van kunstmatige intelligentie.

Via een bezoek aan Meeting Plaza Utrecht, een kop koffie en een goed gesprek werd het duidelijk: S2M030 is de locatie voor Remmelt. Inmiddels zit hij twee maal per week te werken in de lounge van S2M030 en is hij erg blij met de koffie en thee.

‘S2M030 is een dynamische omgeving waar ik bekenden tegenkom, lekker kan werken en nieuwe mensen ontmoet. ‘

 

Toen Nynke contact opnam met Remmelt om het eerste S2M festival -na het 10 jarig bestaan- mede te organiseren was Remmelt direct enthousiast. Uiteraard heeft hij er eerst goed over nagedacht.

Het festival zou initieel het thema ‘geluk’ krijgen. Toen Remmelt volmondig ‘ja’ kon zeggen tegen het festival, gaf hij aan dat hij het thema graag wilde wijzigen in ‘meer geluk in de wereld brengen’.

‘Hoe kan je geven aan anderen en daarbij zelf ook gelukkig worden.’

Dit thema ga je terug zien in het programma. Namen Stichting Effectief Altruisme geeft Sjir Hoeijmakers (de andere initiatiefnemer) een introductie workshop. Deze workshop gaat ons aan het denken zetten. Niet alleen over de vraag hoe maken we zo veel mogelijk mensen gelukkig, maar ook hoe we het meeste verschil kunnen maken.

‘De workshops zijn misschien wel een goed excuus om met ander mensen in gesprek te komen’.

De sfeer tijdens dit S2M festival zal gezellig en cool zijn. Je zult daar vooral mensen ontmoeten, die bezig zijn met hoe zij zelf (en samen met anderen,) de wereld gelukkiger kunnen maken. Uiteraard zijn de zaken die S2M030 faciliteert essentieel voor een goede sfeer en een geslaagd event; fijne workshopruimtes, goede catering, lekkere koffie en thee en meer.

Tot maandag 26 februari bij S2M030

Bewaren