Geef DeBroekriem een Appeltje van Oranje

  0
  66

  This article was originally published at debroekriem.nl

  DeBroekriem is kanshebber voor een Appeltje van Oranje 2018. De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds. Dit jaar staan ze in het teken van het thema Jong en sociaal ondernemend. Er kan tot en met 17 januari op ons worden gestemd via deze link! Iedere stemmer maakt kans op 1.000 euro extra voor het goede doel.

  Uit alle kanshebbers worden uiteindelijk drie winnaars gekozen na deze stemactie en een pitchdag. Zij ontvangen in mei op Paleis Noordeinde in Den Haag de prijzen uit handen van Koningin Máxima. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 15.000 euro en een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix.

  DeBroekriem als kanshebber

  De Appeltjes van Oranje is de jaarlijkse prijs van Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die mensen betrekken bij onze samenleving. Dit jaar draait de zoektocht voor de prijs om jonge mensen die iets zien gebeuren in de samenleving en in actie komen. In 2013 kwam oprichter van DeBroekriem Pieter Vermeer werkloos thuis te zitten. Hij sprak wekelijks af met twee eveneens werkzoekende vrienden om hun sollicitatie-activiteiten te bespreken. Inmiddels is dat clubje uitgegroeid tot een community van duizenden werkzoekenden die elkaar middels netwerkbijeenkomsten en sollicitatieworkshops helpen om een nieuwe baan te vinden.

  Oranje Fonds

  Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het steunt jaarlijks met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.  Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting in 2002 het beschermpaar van het Oranje Fonds. Bekijk hieronder het bezoek van het Oranje Fonds aan een bijeenkomst van DeBroekriem: