Freeconomy

0
241

” In de Voorstraat diven we ‘s nachts niet meer, dat werd te heftig. Bij de Gaard vinden we wél dag en nacht wat we nodig hebben. De kaas die er we met kerst vonden, is vorige week pas opgegaan”.

Ik zit aan de lunch bij Meeting Plaza. Naast mij zit een trosje jonge vrouwen – ik ken ze niet. De jongedame met krullen links van mij vertelt peinzend over de gevonden kaas. Ik kijk haar aan en zeg “je maakt me wel nieuwsgierig – wat doe je dan met dat gevonden eten? Ben je bezig met een kunstwerk of een statement of iets dergelijks?”.

De krullenvrouw kijkt mij net zo aan als ik haar: we zien allebei water branden. “Heb jij nog nooit van Dumpster Diving gehoord ?” Ik voel me zwaar achterlopen: nee? “We halen ons eten uit de kliko’s bij supermarkten”, legt ze uit. ” Het is begonnen in Amerika, eerst als noodzaak, maar inmiddels is het een wereldwijde beweging: we maken overconsumptie en het weggooien van prima spullen door supermarkten zichtbaar. Ik dive al een jaar en bespaar zo duizenden euro’s. Freeconomy, een alternatieve economie, kijk maar op YouTube !”

https://www.youtube.com/watch?v=cM1uTtnPrVo

Freeconomy. Deze term past perfect in het concept van serendipity machine Meeting Plaza. Creatievelingen, werkzoekenden, ZZP’ers, sociaal ondernemers, netwerkers of een mix hiervan: zoekt en gij zult ze vinden bij Meeting Plaza. Bijeen gebracht door een gemeenschappelijke behoefte: rustig werken en contacten leggen. En door de plek waar dat gratis mogelijk wordt gemaakt: Meeting Plaza.

Zelf kom ik er ook om geconcentreerd te kunnen werken, ‘knallen’ noem ik dat. Thuis lukt dat niet, of in ieder geval een stuk minder. Bij Meeting Plaza straalt de positieve focus je bij binnenkomst al tegemoet: je voelt meteen dat hier iets bijzonders aan de hand is. Iedereen wil vandaag iets bereiken: iets lastigs opstarten, iets nog mooier neerzetten, je klus afmaken.

Je vindt een werkplek, logt in op de gratis wifi, haalt koffie, en: GO!

‘Serendipity’,  je kende het woord waarschijnlijk wel van die leuke romcom uit 2001.

Dertien jaar en een mondiale economische crisis verder heeft ‘een gelukkig toeval’ een diepere laag gekregen. Een andere manier van economisch denken, localer en kleiner, persoonlijker en interactiever.  Meeting Plaza helpt dat ‘gelukkige toeval’ een handje: niet voor niets hangen er borden met ‘the World of Society 3.0’.

Een gratis werkplek plus dito lunch, je betaalt alleen met je sociale kapitaal. En ieders kennis is goud waard.

Zo kreeg ik waardevolle tips over strategisch bloggen.

Een tukker op klompen mocht ik helpen met het aanmaken van zijn LinkedIn-account.

Een onbekende vond mijn profiel en vroeg of ik zijn sollicitatiebrief wilde redigeren.

Ik kreeg tientallen extra likes op mijn Facebookpagina Blije Kinderen en leerde tijdens een spontane lunch over geweldloos communiceren.

Met een bijna afgestudeerd arts dacht ik mee over de lastige keuzes voor haar toekomst.

En een jonge architect leerde mij omgaan met Hootsuite en Bitly.

Priceless.

Serendipity, Freeconomy, ins Blaue hinein geven en nemen, nieuwe inspiratie door onverwachte cross-overs: we kunnen anno 2014 niet meer zonder. En daar mag best een machine achter zitten.

 

Ook zulke goede ervaringen met Meeting Plaza? Laat een comment achter en schrijf de volgende blog voor Meeting Plaza!