Fikkie steken en hutten bouwen

Afgelopen vrijdag stond het thema ‘digitalisering binnen Achmea’ centraal in Lab55. Samen met een aantal van jullie gingen we in gesprek over de digitalisering binnen Achmea.  Wat was het gaaf, en wat ontstonden er mooie ontmoetingen en gesprekken! Met deze blog willen de ondernemers die erbij waren bedanken voor de aanwezigheid en de energie die wij hebben opgedaan met jullie ‘delen’.

Vrijdag was inspirerend en smaakt naar meer!
De mensen van Achmea vonden het geweldig wat er binnen Lab55 van Centraal Beheer gebeurde. Een paar  mooie quotes die we terugkregen:
•         “Het was een inspirerende middag. Wijze lessen: Lef tonen, durven falen, kennis delen, niet te lang nadenken en opschrijven maar doen. Mooi om mee te nemen in mijn dagelijkse werk!”
• “Start gewoon. Maak wel een goed plan, maar start vooral. En stop je energie in het beter maken van je plan onderweg en niet om van te voren alles al helemaal uit te denken…”
• “Mooi om te zien hoe open de ondernemers zijn over zaken die niet goed zijn gegaan. Gelukkig kunnen ze er nu om lachen. Sometimes you win, sometimes you learn…”

En het mocht langer duren, er was nog meer waarde om uit te wisselen!

Het start met het ecosysteem binnen je organisatie
Het thema was digitalisering, maar in de meeste groepjes was vooral het gesprek over gedrag, organisatie-systeem en mentaliteit. Want daar begint het! Een mooie quote van afgelopen vrijdag: “Het rare lijkt te zijn dat iedereen het eens kan zijn dat er iets moet gebeuren en dat ‘onafgesproken’ het collectief toch weer gaat hangen en we het niet doen. Alsof het systeem autonoom opereert”.

Fikkiesteken en huttenbouwen waren termen die ‘aan’ gingen
Letterlijk! Een mooie quote van één van de aanwezigen “We hebben teveel brandblussers die in actie komen als er iemand ergens ‘in de fik gaat’. Regels en afspraken werken als een blusdeken”.

Ontmoet elkaar in Lab55!
We willen iedereen bedanken die hierbij was! Het was een waardevolle ontmoeting en we hopen jullie vaker te mogen verwelkomen in Lab55.

Groet,
Kernteam Lab55!

Silvia Onos
Maartje van Tongeren
Bas Mennink
Angela Eijlander