Exposeren met Nieuwe paden banen

0
74

Dit artikel is geschreven door Saskia op de Weegh, schrijver van het boek Nieuwe paden banen. Saskia opent de expositie van de foto’s uit haar boek tijdens S2M Festival Connecting Stories.

Ruim 3 jaar geleden ging ik op avontuur om een boek te maken over nieuwe paden banen. Ik was nieuwsgierig hoe je dat doet; iets compleet nieuws in de wereld zetten en wilde er graag mensen over interviewen. Ook wilde ik me laten verrassen door wat er verder op m’n pad zou komen. Ik stapte een voor mij grote onbekende wereld in, benieuwd naar wat ik zou ontdekken. 

Eén verrassing was dat ik natuurfoto’s ging maken voor in het boek. Ik was op Schiermonnikoog en fotografeerde de prachtige natuur om me heen, de gebaande en ongebaande paden en de magie die ik ervoer in het volgen van wat er op m’n pad kwam. Nadat ik een aantal foto’s had gemaakt, realiseerde ik me dat ze in het boek zouden komen. Ze waren een prachtige visuele uitdrukking van het banen van een nieuw pad en wat daarbij komt kijken. Wat ervaar je onderweg als je het onbekende instapt? Ook laten de foto’s me zien dat ik ‘slechts’ mijn natuur hoef te volgen. Ik maakte de foto’s als vanzelf, vanuit de stilte midden in de natuur en kon niet anders dan de schoonheid van wat ik ervoer met mijn camera proberen vast te leggen.

Het boek is er inmiddels, met daarin de natuurfoto’s, naast interviews, reflecties en gedichten. Een volgende verrassing op dit pad is een expositie! Van 29 maart tot 12 juli kun je bij de kersverse locatie van MeetingPlaza in Utrecht zeven foto’s uit het boek komen bewonderen. Laat je uitnodigen je eigen pad te gaan, trouw aan jouw natuur, doen en bewegen vanuit dat wat vanzelf gaat, stilstaan, toelaten, en vooral ook genieten van het onbekende: het ongebaande pad dat voor je ligt.

Waar: MeetingPlaza Utrecht, Godebaldkwartier 357; Kantooringang Janssoenborch, Hoog Catharijne

Wanneer: 29 maart – 12 juli 2019

Opening: 29 maart, 18:00 – 20:00 uur met korte verhalen en gedichten.