Experiment – No More Holding back!

0
57

Go with the flow” het klinkt zo romantisch hè, je ziet jezelf al helemaal staan, krachtig op die plank, mee op de golven, gaaaaaaaaan.

Maar in het echt is het meer van; “Oh shit daar komt die Golf, je peddelt je een ongeluk want je had ‘bedacht’ dat die golf over twee dagen zou komen. Net als je lekker op dreef bent en denkt; ‘Ja ja dit dus! Nu weet ik wat ik wil doen, kijk mij eens lekker die golf surfen!’ Sla je in al je enthousiasme nog net niet te pletter op de rots voor je. Happend naar lucht dobber je wat na in de branding. Hoopvol kijk je achterom naar de volgende golf maar een stille rimpel in de zee is alles wat je krijgt.

Go with the flow dus

Je weet niet wanneer het gaat stromen en wanneer het weer stil valt. Geen idee waar je eindigt en hoe het eruit zal zien.

Ik heb wat afgevochten op m’n surfplank die het leven heet. Want wat zou het toch lekker zijn als ik op zo’n perfecte golf tot in den eeuwigheid als een godin op m’n plank kan blijven staan.

Ik vond een tijdje geleden een boekje, van de kleuterschool terug. Stond er in mijn rapport “Tessa maakt nooit iets af” wat?! Tessa, maakt nooit iets af?!! Ik kan er met terugwerkende kracht kwaad om worden. Ik vond gewoon alles interessant! En dat niet alleen, sommige dingen begin je, moet je even wegleggen en opeens een maand later voel je het en maak je het meest geweldige design, verhaal, kunstwerk, website of what ever! Tessa was toen al aan het experimenteren, aan het voelen, ervaren, leven, lol maken.

En omdat ik op m’n zesde dacht dat de juf altijd gelijk heeft en ik ook wel graag wat goedkeuring wilde ging ik heel netjes schrijven en leerde ik al snel dat als ik voldeed aan wat anderen wilde, het een walhalla van bevestiging werd. En voor ik het wist was ik een high potential die net van Nyenrode kwam. Een burn out of twee en een faillissement later bracht me na 36 jaar dan eindelijk waar ik wél moest zijn….. weer bij mezelf. En nu?

Het woord ‘vrijheid heb ik tien jaar geleden op mijn pols getatoeëerd, niet eens zo bewust van hoe ongelofelijk belangrijk dat thema voor mij is. Toen ik een aantal jaar later alles verloor na het faillissement, wist ik één ding: nooit meer terug naar een leven dat niet van mij was. Maar goed, welk leven is dan wel van mij? En hoe ga ik dat dan doen in deze wereld?

In die tijd schilderde ik veel en dat ben dus maar ‘gaan doen’. Nu vier jaar verder, ben ik een ‘kunstenares’? …. eigenlijk ook weer een hokje met ideeën en verwachtingen… Er klopte iets nog niet helemaal. Afgelopen maanden wilde er iets in beweging komen maar ik wist nog niet wat. Wel een duidelijk verlangen naar ‘no more holding back. Toen ik me realiseerde ‘ik ben geen kunstenares’ voelde ik zo’n bevrijding!

Dus deze maand heb ik een experimenteer maand ingelast. Echt experimenteren, alles mag, niets hoeft. Waar ik eerst nog dacht dat ik al heel vrij was, met het tekenen en schilderen, is echt vrij en experimenteren dus ook echt vrij en experimenteren. Het hoeft dus ook geen creatief kunstwerk te zijn wat er ontstaat. Er hoeft niet eens iets te ontstaan of te gebeuren. Toen ik me realiseerde “ik ben geen kunstenares” voelde ik zo’n bevrijding! En sinds ik mezelf die vrijheid heb gegeven is de sky the limit!

Zo heb ik deze maand een website voor iemand gebouwd (iets waarvan ik zei dat ik het NOOIT meer ging doen) en dat was superleuk! En de volgende dag voelde ik inspiratie voor een erotische roman (ja zeker!). Middags kreeg ik een geniale ingeving over één van mijn shirts die ik ‘fout’ had besteld. En ben ik met Posca pennen de shirts gaan ‘inkleuren’ en dacht ik: Ik heb het vervolg op de ‘Mandala Kleurboeken voor volwassenen’ uitgevonden! Na een dag van totaal nietsdoen kreeg ik de volgende ochtend opeens inspiratie voor een design voor een motorclub waar ik eigenlijk nee tegen wilde zeggen omdat ik geen idee had of ik daar iets voor kon creëren maar nu dus opeens het design er zo uit rolde. De dagen erna voelde ik helemaal niets en heb ik in de hangstoel van de zon genoten en op Pinterest een nieuwe kledingstijl bij elkaar gescrold (ik denk tijgerprint). Daarna vroeg iemand of ik ook sparringssessies zou willen doen en heb ik twee uur via skype iemand geholpen met zijn bedrijf. Die avond borrelde het verlangen op om een leeuw te schilderen en ben ik dat gewoon gaan doen. Toen voelde ik ‘s ochtends in mijn meditatie (dat doe bijna elke dag om even terug te komen bij mezelf, Joe Dispenza rules!) ‘een jetset’ leven en schilderde ik een mislukt schilderij compleet goud. Wat me weer inspireerde om meer goud te gaan gebruiken in m’n shirts. Toen voelde ik ook wat ik wilde met mijn tattoo, ik heb inmiddels tien versies getekend, het zijn ze allemaal, begrijp ik nu. En tenslotte kwam mijn goede vriendin Linda langs en kon ik voluit vrij zijn, geen schuldgevoel over dingen die ik eigenlijk ‘zou moeten doen’, dus we hebben heel veel gelachen en genoten. De vrijheid van denken was besmettelijk want Linda kon ook niet meer stoppen met ideeën bedenken die we dan vervolgens de hele dag naar onze mailbox stuurde. Waardoor ik gisteren een mailbox had waar Richard Branson jaloers op zou zijn. En vandaag viel het weer even stil en komt opeens deze blog op.

Ja Ja Ja! Ik ben ‘ALL over The Place” ik maak heel veel niet af en sommige dingen zijn dan opeens, af! Ik heb geen idee waar het naartoe gaat maar het stroomt, het stroomt. En het allerbelangrijkste, ik heb de tijd van mijn leven!
Ik experimenteer nog even door.