Ervaar je meer geluk als je weet wie je bent?

0
629
Ervaar je meer geluk als je weet wie je bent?

In mijn vorige artikel schreef ik al over wat je kunt doen om te leven vanuit je essentie. Zelf ben ik jaren op zoek geweest naar wat mijn eigen essentie was, tot ik ontdekte dat het eigenlijk heel simpel was. Want dat wat mij van nature makkelijk af gaat, is iets waar ik anderen mee kan inspireren. Door me compleet te focussen op wat mijn essentie is, ervaar ik meer geluk in mijn leven.

Ik geloof dat je duidelijkere keuzes maakt als je weet wie je bent. Als je dit niet weet, doe je vaker dingen die niet bij je passen, omdat je je laat verleiden door wat anderen zeggen. Zij denken te weten wat goed voor je is en als jij nog twijfelt over wie je bent en wat je wilt, is het volgen van de mening van een ander vaak een simpele oplossing.

Maar er ontstaat een compleet andere energie als je kiest voor de dingen die echt bij je passen. Je agenda wordt dan steeds meer gevuld met dingen die er voor jou echt toe doen. Je zegt steeds vaker nee tegen werk dat niet bij je past, waardoor je je kunt focussen op dat wat wél bij je past. Hierdoor krijg je meer energie en kun je met focus en aandacht werken aan dat wat voor jou belangrijk is. Je straalt geluk uit en dat trekt mensen naar je toe.

Hoe doe je dat dan, leven vanuit je essentie?

Leven vanuit je essentie betekent dat je weet wat voor jou belangrijk is, dat je in staat bent je eigen regels te maken en je leven op jouw manier in te vullen. Dat betekent dat je er bewust voor kiest bepaalde dingen niet te doen en andere dingen wel. Dingen waarvan anderen misschien denken dat het gek is, of dat het niet klopt met wat de maatschappij van je verwacht. Of misschien zelfs dingen die je zelf niet voor mogelijk had gehouden.

Maar daar zit nu net de uitdaging, want echt je essentie leven doe je vanuit je hart en niet vanuit de opgelegde regels van de maatschappij. Het gaat er om te voelen wat voor jou belangrijk is, op elk gebied in je leven. Dus niet alleen wat betreft je werk, maar ook wat betreft je gezins- of liefdesleven, de relatie met familieleden en vrienden en de dingen die je echt leuk vindt om te doen.

Is geluk ook voor mij weggelegd?

Ik hoor het je denken. Toch geloof ik dat iedereen vrij is eigen keuzes te maken. Vrijheid in denken en doen is voor iedereen weggelegd. Je moet je er alleen voor durven openstellen. Durven springen in het diepe en de uitdaging aan gaan jezelf te willen leren kennen. Dat is een zoektocht die niet zomaar even gedaan is, het houdt ook nooit op, als je eenmaal bent begonnen jezelf beter te leren kennen, dan komen er steeds meer eigenschappen naar boven. Het is een doorlopend proces.

Hoe creëer ik meer geluk?

Wil je ook ontdekken wat jouw essentie is en hoe je deze ten volle kunt leven? Dan is het tijd voor een eerste stap. Want hoe groot de verandering ook lijkt, je moet een stap zetten om te zien waar je naartoe gaat.

Het meest logische is om na te gaan wat er in je leven gemakkelijk gaat. Waar hoef je geen moeite voor te doen en waar krijg je energie van? Wees eerlijk tegen jezelf en schrijf alles op. Hoe gek of hoe simpel het ook lijkt, want alles wat bij jou moeiteloos gaat, daar ligt jouw essentie. Het lijkt misschien dat iedereen dit moeiteloos doet, maar dat is dus niet het geval. En daarmee kun jij anderen helpen of mee inspireren.