Eerlijke, open en warme gesprekken tijdens Inspiratiediner in Utrecht

0
244

Het inspiratiediner komt er weer aan!!!

Dit keer op 2 december 2019, jij bent er toch ook bij? Een avond met eerlijke, open gesprekken, fantastische tafelpartners, heerlijk en verrassend eten en heel veel inspiratie om weer even op te teren.

Lekker om in deze donkere grijze maanden even wat anders te doen. Want hoe heerlijk het ook is om met een dekentje thuis op de bank te zitten, even wat nieuwe mensen ontmoeten en jezelf uit je comfortzone halen, kan ook heel verfrissend werken. Wil jij weten wat er op zo’n avond gebeurt, bekijk de video of lees onderstaand verhaal van een van onze vaste gasten!

Aanmelden kan hier!!

Inspiratie-safari – door Douwe Dronkert

Een inspiratiediner zonder programma, geen centrale sprekers of thema en mensen die elkaar grotendeels niet kennen. Je zou je af kunnen vragen wat dan het recept is om tot inspiratie te komen. Behalve dat het eten tijdens de eerste twee edities inspirerend is, zit de juiste mix ook vooral ín de mensen die bij elkaar komen in combinatie met dat zij elkaars bron van inspiratie weten aan te spreken. Dat levert een wonderlijke stroom op van spontane en ongedwongen gesprekken over onderwerpen die mensen raken. Waarin we elkaar niet alleen vertellen over heel leuke of juist lastige situaties, maar ook over hoe je daarmee om gaat, of kunt gaan. Ieder op zijn heel eigen wijze. Juist die persoonlijke diversiteit vind ik een verrijkende ervaring.

Een van de dinergangers is bijvoorbeeld net terug van vakantie in Afrika. En vertelt vol ontzag over wat de natuur en het indrukwekkende dierenleven daar met haar doet. Het inspireert haar enorm. De levendige manier waarop ze daar over vertelt maakt mensen zichtbaar even deelgenoot van haar reis én inspiratie. Dat maakt dat ik me bewust word dat dat een rode draad is van deze diners: gesprekken vanuit nieuwsgierigheid en verwondering. Voor dat wat mensen meemaken, drijft en dus inspireert. Waardoor dat allemaal volop ter plekke aanwezig is.

Door de gefocuste aandacht voor dat wat nieuwsgierig maakt en tot de verbeelding spreekt, ervaar ik dat er steeds een soortgelijk ontzag in me opkomt, als bij het verhaal over de safari in Afrika. Ook als het om – schijnbaar – minder inspirerende situaties gaat, zoals: hoe kun je omgaan met drukte in je werk/leven? Want wow, zo indrukwekkend om open met mensen in gesprek te zijn over hoe ze op hun heel eigen manier vorm en inhoud geven aan inspiratie in en soms ook moeite met het leven… Mijn vraag of anderen dat ook zo kunnen ervaren wordt bevestigend beantwoord – waarop iemand het diner van die avond tot ‘inspiratie-safari’ omdoopt.