Eén tip om je huis te ontspullen

Dit blog is geschreven door Roos Nabben. Roos is ook aanwezig tijdens S2M Festival Connecting Stories en deelt dan haar beste opruimtips met je. Vandaag alvast een voorproefje van haar werkwijze.

Zoek op google naar tips om te Ontspullen. 9 tips om te ontspullen, 5 tips om je huis op te ruimen, 3 tips om…….. Je wordt stapelgek van de hoeveelheid informatie. Je wilt gewoon ONTSPULLEN.

STOP

Stoppen met het verzamelen van zoveel spullen.
Stoppen met het hebben van zoveel gedachten erover.
Niet nog meer spullen, gedachten, tips, noem maar op!
Wat wil ik kwijt, hoe pak ik het aan en dan lees ik op internet hoeveel vragen ik mezelf daarover kan stellen.

Kan het ook anders? Eenvoudiger? Minder gedachten en minder spullen, dat is wat ik wil.

Wat is die ENE GOUDEN TIP om je huis te ontspullen?

Don’t worry

Die tip bestaat echt! Niet meer blijven zoeken naar meer en meer tips en dus meer en meer gedachten waarmee ik mezelf dol draai.

Die ENE GOUDEN TIP heb ik gevonden bij Marie Kondo:

DOES IT SPARK JOY?

En ja, dat kun je in het Nederlands vertalen met:

Word je hier blij van?

Hoe moet ik me dat voorstellen?

Inderdaad, je moet het je gaan voorstellen. Neem je voor dat je dit niet zweverig gaat vinden, want dan zet je weer alles opzij. Ga het gewoon DOEN, net zoals ik nu dit blog schrijf.

Je wilt niet weten door welke berg van verspilde gedachten ik me heen moest werken en nu zit ik dan toch maar te schrijven.

Dus……neem er echt even de tijd voor, ga op een plek zitten waar je je helemaal op je gemak voelt. Adem goed in en uit en dan, visualiseer jezelf temidden van jouw ideale plek om te wonen, hoe ziet dat eruit, hoeveel spullen, welk soort spullen. Droom er vrij op los……

Als je dat gedaan hebt, kom je in actie. Doe een experiment, neem een willekeurige lade of bak of plank van je kledingkast, leg alles op een hoop. Niet teveel om mee te beginnen, pak bijvoorbeeld alleen sjawls of sokken en neem ze stuk voor stuk in je hand. Blijf doorademen en vraag jezelf in alle oprechtheid: Word ik hier blij van?

Je begrijpt het al. Waar je blij van wordt, dat houd je en de rest gooi of geef je weg.

Van een olifant een mug maken

Dit experiment hierboven kost je misschien een kwartier.
Graag wil ik van je horen wat je van deze tip vindt.
Als je van deze tip houdt, dan zul je van mijn manier van werken houden.
Graag wil ik je helpen met het opruimen van je huis, maar alleen als je serieus bent, en door de berg van verspilling en spullen, die je tegen zult komen,  heen wilt gaan, whatever it takes!!

www.roosnabben.com