Peer!, een nieuwe mesh

0
227

‘Meeting peers is the best way to create opportunities’

Vanaf 1 februari namen Mirjam Gaasterland en ik de Seats2Meet-locatie op Amersfoort Noord over van Elise de Bres en Tianne van Woudenberg. We gaan verder onder de naam Peer!. We draaien daar allebei al een tijdje mee: Mirjam al vanaf het begin, zo’n 3,5 jaar en ik 1,5 jaar. Het is ons tweede huis, zeggen we wel eens. We zijn dan ook heel blij dat deze plek kan blijven bestaan en dat wij er een steentje aan bij mogen dragen dat het een nóg bruisender community wordt dan het is.

Peer!

We hebben gekozen voor de naam Peer! Dit komt van Peer2Peer, waar sprake is van een netwerk van gelijkgestemden. En dat hebben we in Amersfoort-Noord. Peer! met een uitroepteken, is dan ook te lezen als een werkwoord, waarbij je wordt opgeroepen om actief mee te doen in dit netwerk van gelijkgestemden. Onze slogan is ‘Meeting peers is the best way to create opportunities’. Opportunities om te verbinden, samen te werken en te groeien. Peer! is nog een kleine locatie met drie meeting spaces en zo’n 15 work spaces. We zijn bezig om dit uit te breiden, daarover later meer.

Nieuwe samenleving

Het S2M-gedachtengoed is ons niet vreemd. De boeken Society3.0 en Serendipity Machine van Ronald van der Hoff hebben we verslonden en we leverden beiden een bijdrage aan verschillende initiatieven rond de nieuwe democratie. Ook volgen we de ontwikkelingen van Jan Rotmans en Nederland Kantelt op de voet. Mirjam zet zich in om met mensen op zoek te gaan naar wat er voor hen echt toe doet en daarbij een baan/ werk te zoeken (of hun huidige baan te transformeren naar een baan waar ze energie van krijgen). Ik heb organisaties geholpen met Het Nieuwe Werken, om meer als een netwerk te functioneren in plaats van de oude hark. Nu help ik bedrijven en start-ups in de IT disruptief te denken.

Droom

Amersfoort-Noord heeft de meeste ZP’ers van Amersfoort en er zijn ook veel professionals die bij ons komen werken tijdens hun thuiswerkdag. We geloven in de potentie van onze locatie. We hebben al een hechte vaste club, maar deze mag nog verder groeien. Ook gaan we events organiseren waarmee we innovatie en transformatie in de (Amersfoortse) samenleving kunnen stimuleren. Iedereen die daar aan mee wil werken of leuke ideeën heeft, is van harte welkom om met ons te overleggen of we hier een podium aan kunnen geven.

Schijn

Op het eerste gezicht lijkt het niet zo bruisend als je op Noord binnenloopt. In de workspace zitten mensen hard te werken en af en toe wordt er wat gekletst. Maar schijn bedriegt. We lunchen altijd samen en onderzoeken waar we elkaar kunnen helpen of samenwerken. Hierdoor zijn al een aantal leuke samenwerkingen ontstaan.

Mesh

Deze samenwerkingsverbanden zijn ontstaan tussen de ZP’ers, professionals en bedrijven die hier komen. De mesh, waar Ronald van der Hoff het over heeft, begint zich al af te tekenen aan de horizon en begint langzaam te groeien. Dat is een prachtige manier om te bouwen aan de nieuwe samenleving! Het eerste jaar zullen we er naar streven zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met onze locatie en community. We dromen van een mesh waar zowel bedrijven, groot en klein, ZP’ers en professionals samen bouwen aan ideeën, innovatie en nieuwe samenwerkingsvormen.

Volg ons op Twitter en/of Facebook of word lid van onze LinkedIn groep om (ook) online verbonden te zijn met onze community.