Een belangrijke vraag

0
199

“Wat maakt Berlage Meet & Workspace voor jou zo’n bijzondere locatie?” Deze vraag stelde Felix afgelopen donderdag tijdens ons teamoverleg over de doelstellingen van de locatie voor de rest van 2014. Over het antwoord hoefde ik niet lang na te denken. De vraag bleef echter wel hangen.

Wat maakt Berlage Meet & Workspace voor mij zo’n bijzondere locatie? Het is nu ruim 1 jaar geleden dat ik Berlage Meet & Workspace binnenstapte. Ik was net 1 maand gestopt met mijn baan als corporate accountmanager om mijn hart te volgen en mijn plek te veroveren binnen de evenementenbranche. En ik was op zoek naar een plek om te werken. Thuis werken was prima, maar niet voldoende. Ik miste vooral het gevoel van collega’s om me heen, mensen om mee te praten, ervaringen mee te delen. Ik doe graag dingen samen met anderen. En dus ging ik op zoek naar hetgeen ik nu miste.

Via de zoekopdracht „werkplek zzp Amsterdam” op Google kwam ik uit op een artikel in het Parool over Berlage Meet & Workplace. Nieuwsgierig ging ik naar de website meetberlage.com. Wat mij vooral triggerde was het concept „ betalen met sociaal kapitaal”. Net als veel mensen die voor het eerst onze locatie binnen stappen, kon ik mij hierbij geen beeld vormen. Betalen met mijn sociaal kapitaal? Wat is dit dan en hoe? En hoe verdien je hier dan Euro’s mee? Ik besloot op onderzoek te gaan en stapte op mijn fiets naar de Beurs van Berlage. Na de uitleg van Felix werd het al iets meer duidelijk. Maar het kwartje viel pas later, toen ik mijn eerste opdracht binnenhaalde bij, jawel Berlage Meet & Workspace. In november 2013 werd ik onderdeel van de flexibele schil en stond ik ineens aan de andere kant van „de receptie”. En dit allemaal doordat ik betaalde met mijn sociale kapitaal, elke dag weer.

Nog steeds zijn mensen in mijn (directe) omgeving sceptisch, of opbouwend kritisch. „Maar Simina, je hebt toch een hypotheek, je kan toch niet alles maar weggeven? En je wilt toch een bepaalde mate van financiële waardering voor het werk dat je doet?” Met een glimlach vertel ik dan dat ik juist nu meer „verdien” dan toen ik nog advocaat of corporate accountmanager was, dankzij Berlage Meet & Workspace, S2M en Society 3.0. De manier van werken, het contact met de mensen en het gegeven dat ik iets kan doen waarvan ik heel blij word, wat voor mij natuurlijk gedrag is, en dit allemaal in een omgeving die mijn manier van doen en denken omarmt.

Eén ding wat ik vooral geleerd heb uit mijn werkende leven tot nu toe is dat voor mij financiële waardering niet het hoogste goed is. Het is juist de waardering die ik krijg van de mensen met wie ik samenwerk en de opdrachten die ik voor en vooral met andere mensen mag doen.

Dus wat maakt Berlage Meet & Workspace een bijzondere locatie? Voor mij is het een plek waar ik me thuis voel. Zo thuis dat ik mij veilig genoeg voel om waarde te creëren, voor én vooral samen met anderen. Ik voel me gewaardeerd om wat ik kom brengen, en ik ben dankbaar voor de waarde die ik vervolgens ook weer mag ontvangen. En ja, het levert ook gewoon geld op 😉

Wat maakt Berlage Meet & Workspace voor jou een bijzondere locatie? Ik hoor het graag van je! Ken je deze bijzondere locatie nog niet? Kom dan zeker een keer langs, jij en jouw sociaal kapitaal zijn meer dan welkom!

Foto: Shutterstock.com