Draai Het Om! Je kunt veel ‘moeilijke’ dingen voor elkaar krijgen door er anders naar te kijken.

0
153

Een boek schrijven? Begin bij de achterflap! Dat is je samenvatting, marketing materiaal, tone of voice en je kapstok voor het schrijven. Heb je je achterflap af, dan kan je je boek al in de voorverkoop gooien en heb je tegelijkertijd een stok achter de deur om het ook echt te schrijven. Beter dan weken (maanden, jaren?) lang naar een leeg scherm staren….

Wil je ‘digital nomad’ worden en al reizende je kostje bij elkaar verdienen? Begin dan thuis. Digitaliseer al je papier, minimaliseer to the max en zoek in NL al een manier om lokatie onafhankelijke geld te verdienen. Dan maak je straks een vliegende start. En zelfs als je uiteindelijk besluit niet op reis te gaan, heb je hier meer vrijheid en plezier.


Een presentatie geven? Je website of nieuwsbrief schrijven? Social media posts bedenken? HET GAAT NIET OM JOU! Als je dat in je achterhoofd houdt, gaat het allemaal een stuk makkelijker. Je moet niet denken als een marketeer (ik wil iets verkopen), maar als een uitgever (wat willen mensen lezen/leren? Waar zitten ze mee en hoe kan ik ze helpen dat op te lossen?).


Ook in je privé-leven kun je het beste denken in uitdagingen in plaats van problemen.
Vaak kun je externe factoren (je baas, de economie, de politiek, je partner) niet veranderen. Dat wel proberen levert gegarandeerd teleurstellingen en frustraties op en uiteindelijk misschien zelfs een burnout. Beter is om de omstandigheden te accepteren zoals ze zijn, te werken met wat je hebt en je te focussen op factoren waar je WEL invloed op hebt. Op die manier neem je de controle over je leven. Je kunt weer vooruit, in plaats van stilte te blijven staan of terug te kijken naar het verleden. En dat geeft een kick.


Niet meer afwachten tot het juiste moment, tot je voldoende geld of ervaring hebt, totdat iemand anders het voortouw neemt. NU aan de slag, met wat JIJ in je mars hebt. En dat delen met de wereld. Daar maak je anderen blij mee en daar krijg jij energie van.
Dat is precies wat ik op 9 april ga doen bij Seats2Meet in Utrecht. Tijdens ‘Best of Esther in 1 day’ deel ik mijn kennis en ervaring over de onderwerpen waar ik extreem goed in ben:


– Boeken schrijven en uitgeven
– public speaking
– social media
– lokatie onafhankelijk ondernemen
– ‘how to light your fire without a burnout’.

Wil je erbij zijn?

Deze week krijg jij maar liefst €100 korting en betaal je slechts €149 ipv €249 voor een hele dag inspiratie en praktische tips, inclusief een waanzinnig lekkere lunch en ontmoetingen met interessante mensen.
Meer info of aanmelden? Zie https://shop.estherjacobs.info/product/best-of-esther-in-1-day/

PS: Seats2Meet mag 2 gratis plekken weggeven. Email nynke@s2mutrechtcs.com met je motivatie, waarom jij hier graag bij wilt zijn.