Doperwten-salami en bieten-chorizo: Seats2meet doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees.

Doperwten-salami, huisgemaakte pompoen hummus en plakjes bieten-chorizo. De Nationale Week Zonder Vlees wordt uitgebreid gevierd bij Seats2Meet Utrecht CS én MeetingPlaza.

Samen de beste versie van jezelf worden

Het past helemaal in het gedachtegoed van Seats2Meet: het bevorderen van een slimmere, betere en duurzamere wereld die we samen met elkaar maken. Het was dan ook een logische keuze om mee te doen. “Het vlees wat we op dit moment aanbieden is vooral bedoelt om een goede gastbeleving te geven” verteld Gauko, een van de koks bij Seats2Meet Utrecht CS. “De visie van Seats2Meet is vooral naar de toekomst gericht. We hebben ons als samenleving ontwikkeld van een agrarische-, naar een dienstverlenende samenleving en bewegen nu naar een netwerksamenleving.”

Het was dan ook gesneden koek om het lunchmenu aan te passen voor deelname aan de Nationale Week Zonder Vlees. Mede door de visie van Seats2Meet bestaat het dagelijkse lunchaanbod voornamelijk al uit lokale en biologische producten, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. De lunch die bij vergaderingen op zaal wordt gebracht, is hier een voorbeeld van. Door bewust wat minder grote porties aan te bieden en daarbij aan te geven dat gasten altijd meer kunnen vragen, voorkomt Seats2Meet dat er veel eten wordt weggegooid.

 

Bewust omgaan met consumptie

Mede door de deelname aan de Nationale Week Zonder Vlees wil Seats2Meet bewustwording creëren bij de gasten. Eén van de resultaten van minder vlees eten, is dat het water bespaart. Bewuster omgaan met de manier waarop we water consumeren, is wat bij Seats2Meet al wordt gepromoot. Dit wordt gedaan door het gebruik van kraanwater te stimuleren, in plaats van waterflesjes te gebruiken. Op een positieve manier worden de gasten geconfronteerd met de kilometers die anderzijds afgelegd zouden worden voor het gebruik van een plastic flesje.

 

 

Niet zomaar een verhaal

Communicatie is daarbij wel van groot belang. Het keukenteam bij Seats2Meet Utrecht CS verwacht dat de meeste mensen er over het algemeen goed op gaan reageren. Ondanks dat zijn er altijd mensen die een plakje ham gaan missen. “Het zal goed begeleid moeten worden” benadrukt Gauko. “Onze deelname aan de Nationale Week Zonder Vlees komt in het boekingssysteem naar voren, en op de dag zelf door middel van bordjes en posters. Bij het buffet kunnen wij vanuit de keuken een stuk storytelling doen in de vorm van een goed verhaal.”

 

De Nationale Week Zonder Vlees vindt plaats van 11 tot en met 17 maart. Bij Seats2Meet Utrecht CS en MeetingPlaza worden de lunches op zaal, het lunchbuffet én alle diners aangeboden zonder vlees. ZP’ers zijn van harte welkom om aan te schuiven bij ons vegetarische lunchbuffet vanaf 13:00 uur. Eet jij ook mee?