Dokter in een doosje

0
190
Scanadu Scout

Maak kennis met de Scanadu Scout, een medisch apparaatje voor het meten van je lichaamstemperatuur, hartslag, bloeddruk en zuurstofsaturatie.

Wat is het precies?

Het is de ‘tricorder’, een van de vele bedenksels van Star Trek, maar dan in het echt! In “Star Trek: the original series” van 1966 was zo’n tricorder al te zien. Starfleet Dr. McCoy kon met een vliegensvlugge scan een patiënt van een diagnose voorzien.

De Scanadu zelf wijkt echter af van de originele zwarte tricodor. Het is een klein wit doosje, ongeveer ter grootte van een hockey puck, aangevuld met een aantal sensoren.

Wat kan je ermee?

Inzichten verkrijgen in je temperatuur, hartslag, bloeddruk en zuurstofsaturatie. En dat gaat heel simpel: Klem het apparaatje tussen je duim en wijsvinger, zet het tegen je linkerslaap voor een aantal seconden en… hoppa: je vitale functies worden supersnel gemeten. Via bluetooth wordt data gelinkt en weergegeven op een app van je smartphone.

De afzonderlijke testen kunnen worden opgeslagen, zodat je een historisch overzicht kan creeeren van al je afzondelijke metingen.

Meer weten?

Kom dan eens langs bij het Permanent Future Lab in Seats2Meet Utrecht CS en scan jezelf in luttele seconden. Met dank aan Ronald van den Hoff, voor het delen van het device in het lab. Bekijk ook voor meer info onderstaande video, waar Samir in gesprek gaat met Ingeborg van der Molen van JUSTthIS, zij houdt zich bezig met juridisch en informatieadvies voor de zorg.

 

Bron foto: scanadu.com
Bron tekst: bright.nl, uitgeverijdewereld.nl, scanadu.com, wikipedia.org