De kracht van anders

0
133

Toen bokslegende Mohammed Ali overleed stond de wereld even stil. Hij was een icoon: werd drie keer wereldkampioen en won het Olympisch goud. Als bokser moest hij het niet hebben van zijn fysieke bouw of brute stootkracht. Veel van zijn tegenstanders waren grotere spierbundels dan hij. Toch wist hij ze keer op keer te verslaan. Hoe? Simpel: door anders te zijn. 

Ali bedacht dat snelheid en beweeglijkheid voor hem beter werkten dan pure kracht. In combinatie met een bak zelfvertrouwen, grote drive en kennis van zijn tegenstanders werd hij een legende. In de ring danste hij om zijn rivalen heen. Met zijn snelheid en slopende stoten putte hij ze uit. Eén voor één belandden ze uitgeteld op de vloer van de ring. Ali dacht anders, sprak anders en deed anders. Juist dat maakte het verschil.

Op ‘mijn’ locatie van Seats2meet in Utrecht ondernamen we samen met Utrecht Region een digitale handelsmissie naar Taiwan. Met Taiwanese thee, stroopwafels en inzichten over de kansen die de Taiwanese economie biedt. Daar word ik blij van: onverwachte initiatieven die je prikkelen om buiten de gebaande paden te denken. Ook pop-up studio ‘Nederland werkt door’, is zo’n pareltje. Vanuit verschillende Seats2meet locaties laten Richard en Lieke Lamb ondernemers en visionairs aan het woord. Mensen die inspireren en kennis delen. Ze laten zien dat zakelijk Nederlands volop in beweging is. Net als Ali!

Dit soort creatieve, ondernemende, innovatieve en sociale stromen die een tikkeltje tegendraads zijn: daar hou ik van. Het zijn de pioniers waardoor ons platform en de locaties zich blijven ontwikkelen. We zoeken naar kansen door van de geasfalteerde wegen af te stappen en op zoek te gaan naar nieuwe paden. In één ding verschillen we wel van de bokslegende. Ali stond alleen in de ring. Bij Seats doen we het samen.

Marcel Nicolaas

Eigenaar Seats2meet Utrecht CS