De Kledingbibliotheek Designers

Nest sloot het seizoen af met een nooit eerder vertoont evenement. Tijdens dit weekend werd deze broedplaats voor inspirerende ondernemers verbouwd tot expositieruimte en concept store.

Annienke van Hofwegen, Jennifer Kerkvliet en Lynn Kate zijn drie ontwerpers bij De Kledingbibliotheek.
Zij lieten een breed scala aan mogelijkheden zien, waar dankzij Seats2meet.com ruimte voor is.
Op deze locatie ontmoetten verschillende disciplines elkaar en werd er naast een kunst expositie en de verkoop hiervan ook inzichten en netwerk gedeeld. Een leuke bijkomstigheid is dat je kennis maakt met de ontwerper als ook met de achterliggende gedachte van hun werk. Mede doordat er ter plekke aan projecten gewerkt werd, ontstond er interactie met het shoppende publiek. Het was bijzonder om juist dat publiek een andere ‘shop beleving’ te laten ervaren door hen te onttrekken uit het haastige winkelpatroon.

Lynn Kate studeerde aan zowel de Academie Beeldende Kunsten Maastricht als De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Zij liet dit weekend toegepast en autonoom werk zien, waaronder een nieuw project Screaming Objects. In deze sculpturen is gerecycled textiel verwerkt van het eerder genomineerde Mens van de toekomst voor de mode-expositie The Future of Fashion is Now in het Museum Boijmans van Beuningen, te Rotterdam.
Screaming Object zijn kleurrijke sculpturen gepresenteerd onder een handgemaakte glazen stolp uit India. Ook was er kleding te zien die Lynn Kate heeft vervaardigd voor De Kledingbibliotheek, gemaakt van oude ziekenhuis uniformen gedoneerd door Humana. Daarnaast gaf zij een kijkje in een langlopend project; een proces van stofbewerking met kleurrijke inkt, op autonome wijze.

Lynn Kate wil met haar werk de toeschouwer bewust maken van de impact van overconsumptie in de kledingindustrie en daarbij blootleggen wat er schuil gaat achter de kleding die wij dragen.

Lynn Kate
www.lynnkate.nl
hello@lynnkate.nl