Daniel Cabrera (26) startte met zijn ouders een Nederlands pannenkoekenrestaurant in Mexico

0
160

Daniel Cabrera (26) verkoopt tijdens het S2M festival en de Permanent Beta dag experimenteel Mexicaans eten met een Nederlandse tint. Voorheen deed hij dat andersom: Nederlands eten verkopen met een Mexicaanse tint.

Daniel, kun je wat meer vertellen over jouw loopbaan als ondernemer in de food sector?

“Ik ben geboren en getogen in Nederland, maar groeide op in Mexico. Daar kwamen mijn ouders op een gegeven moment in een lastige financiële situatie terecht. Ik vroeg ze toen waarom we geen pannenkoekenrestaurant begonnen. Op zich voelden ze wel wat voor dat idee. Ik ben toen ‘s avonds meteen aan de slag gegaan en heb het menu opgezocht van het pannenkoekenrestaurant in Bunnik, heb een logo ontworpen, een naam bedacht en ze dit de volgende dag laten zien. Doordat het zo tastbaar en visueel was ontstond er bij mijn ouders ook enthousiasme. Binnen 60 dagen hadden we de benedenverdieping omgebouwd tot restaurant.”

Hielp je je ouders in het restaurant?

“Ja, zeker. En ik maakte in het opberghok shakes en frappucino’s. Verder nam ik elke dag pannenkoeken mee naar school met kaneel en appel. Mijn vrienden vroegen toen aan me wat dat was en ik legde uit dat het een soort Nederlandse variant van de taco was. Ze vielen goed in de smaak bij mijn vrienden en later ook bij mijn andere Mexicaanse klasgenoten. Ik stond op een gegeven moment ’s ochtends vanuit een koelbox pannenkoeken uit te delen!”

En nu dus in Nederland eten aan het maken?

“Ja, in 2011 zijn we naar Nederland gekomen en wilden we het andersom doen. Dus Mexicaans eten maken met een Nederlandse twist. We dachten: Nederlands houden veel van brood, dus we doen de inhoud van een taco op een broodje. Op zich bestaat dit concept al, maar ons verhaal maakt het natuurlijk leuk. Verder experimenteren we met het brood dat we gebruiken, want het Mexicaanse brood is heel anders dan het Nederlandse. Op festival staan we vaak met een food truck met een bakkerij en met taco’s. We heten ¡Ay! Caramba. Ik doe dit nog steeds samen met mijn ouders. Veel van de recepten zijn bedacht door mijn moeder.”

Wat zou je in de toekomst verder willen gaan doen met food?

“Ik werk momenteel bij de Social Impact Factory in Utrecht als zp’er. Daar hoor ik veel verhalen van ondernemers die impact maken. Het is mijn wens en ambitie om met mijn onderneming ook impact te gaan maken op maatschappelijk vlak.”

En wat staat er op het menu van 25 juni tijdens het S2M Festival en de Permanent Beta dag?

“Dat laat ik nog even in het midden. We gaan in ieder geval experimenteren met nieuwe recepten!”

 

Bezoek het S2M festival & Permanent Betadag en kom de recepten van Daniel en zijn ouders proeven. Aanmelden doe je hier.