Boeren & Buren zoekt lokale initiatiefnemers voedselnetwerk

0
1769

Wie zijn wij?

Boeren & Buren is een korte keten-netwerk dat producenten en consumenten samenbrengt. In 2011 werd het in Frankrijk opgericht om de lokale landbouw te ondersteunen. Inmiddels bestaan er in heel Europa al meer dan 1000 Buurderijen die met succes draaien! Door de keten te verkorten kunnen boeren zelf hun prijzen bepalen en ontvangen zij 80 % van de verkoopprijs van hun producten. In Nederland zijn we sinds kort actief en zijn er inmiddels al vijf Buurderijen open. Het netwerk groeit als kool en er komen steeds meer Buurderijen bij!

Hoe werkt het?  

Via boerenenburen.nl kan je rechtstreeks bestellen bij boeren bij jou in de buurt. Vervolgens komt iedereen samen op de “Buurderij”, waar je de vooraf online bestelde producten persoonlijk van de boeren ontvangt. Zo leer je de mensen achter je voedsel kennen, weet je hoe het geproduceerd wordt, en ontvangen zij een eerlijke prijs voor hun producten. De producten worden voor jou op bestelling geoogst of bereid en zijn dus vers van het land. Bovendien gaan de Boeren zonder overschotten naar huis en wordt er dus geen voedsel verspild.

Wie zoeken wij?

We zijn op zoek naar lokale initiatiefnemers, die willen meehelpen het netwerk uit te breiden door een Buurderij te openen in hun eigen buurt. Je gaat op zoek naar een geschikte locatie en brengt producenten en buren op een leuke manier samen. Je bent het gezicht en aanspreekpunt tijdens de wekelijkse Buurderij-bijeenkomst en brengt “leven in de Buurderij”. Als Buurderij-Verantwoordelijke ben je:

  • Gepassioneerd over lekker eten, lokale landbouw en de missie van Boeren & Buren;
  • Enthousiast, ondernemend en gemotiveerd;
  • Sociaal en communicatief vaardig, je kan mensen verbinden;
  • Handig met de computer en bij voorkeur ook sociale media;
  • In staat zelfstandig te werken;
  • Bereid je in te schrijven bij de KvK (als je niet al ingeschreven bent natuurlijk)
  • In de gelegenheid 8-12u p/w aan het runnen van je Buurderij te besteden.

Als Buurderij-Verantwoordelijke ontvang je een vaste marge (10 %) van de wekelijkse omzet. Hoe succesvoller je bent als Buurderij-Verantwoordelijke, hoe beter je Buurderij gaat draaien en hoe beter je verdiensten dus! En je staat er uiteraard niet alleen voor. Je krijgt ondersteuning van Boeren & Buren, promotiematerialen en zichtbaarheid op regionaal en nationaal niveau, hulp bij eventuele technische moeilijkheden, etc. Bovendien word je deel van een dynamisch en groeiend netwerk van inspirerende en gelijkgezinde mensen!

Interesse of vragen?

Neem contact op met Lesley Walet, coördinator Nederland, lesley@boerenenburen.nl of 0614552331.