Boeklancering “Het gedwongen onderwijs voorbij”

0
442

Maandag 10 oktober is het zover, dan lanceer ik mijn boek “Het gedwongen onderwijs voorbij – Een pleidooi voor het realiseren van de rechten van het kind binnen het onderwijs” bij Seats2Meet Utrecht CS tussen 16:00-18:00 uur.

Je bent van harte uitgenodigd. Het programma ziet er als volgt uit:

16:00          Inloop
16:15          Presentatie
16:45          Discussie
18:00          Afsluiting

Geef je op via: https://www.facebook.com/events/302416446801828/

Yolanda Eijgenstein, voorzitter van TEDxEducation, spreekt hier over het belang van het boek ‘Het gedwongen onderwijs voorbij’:

“Het gedwongen onderwijs voorbij’ confronteert de lezer in 11 mythes met de onderliggende aannames van het onderwijs en waarom deze niet kloppen.

Het boek laat zien dat de rechten van het kind cruciaal zijn voor het welzijn, leren en ontwikkelen van kinderen op school en waarom de kinderrechten nu binnen scholen geschonden worden. Het geeft een aantal voorbeelden van hoe het anders kan. De essentie is respect voor kinderen als volwaardige mensen.

Veel kinderen en ouders ervaren problemen met school en ook in de politiek wordt hier over gesproken. De onderwijsdiscussie gaat echter al 100 jaar over hetzelfde, over de details van de onderwijspraktijk, waardoor Nederland geen stappen neemt om de noodzakelijke en fundamentele veranderingen binnen het onderwijs daadwerkelijk door te voeren.

Tot ziens,

Peter Hartkamp

De bijeenkomst wordt verzorgd door S2M Utrecht CS www.seats2meet.com met dank aan Ronald van den Hoff.