Ben jij creatief en heb je apparatuur nodig? Huur het vanaf nu bij collega’s!

0
281
rental, gearbooker, cameraverhuur, apparatuur huren, fotografie, videografie, audio
Huur en verhuur foto-, video- en audioapparatuur bij andere creatieven uit je eigen buurt.

Als (creatieve) ZZP’er ken je vast wel de situatie dat je kortdurend apparatuur nodig hebt voor een losse opdracht of om eens uit te proberen. Lang niet altijd wil je die dan ook aanschaffen. Huren bij een verhuurbedrijf is niet altijd mogelijk, niet voorradig of erg duur.

Huren van andere particulieren en/of creatieve ondernemers kan dan erg interessant zijn. Bekende initiatieven zoals Snappcar, Airbnb to name a few genieten inmiddels flinke populariteit. Wat nog ontbrak: een platform waarop creatieven onderling hun apparatuur kunnen verhuren. Denk hierbij aan camera’s, lenzen, studio- en lichtuitrusting maar ook items op het gebied van audio, gaming en virtual/augmented reality. Als het even kan inclusief een passende verzekering voor het geval van calamiteiten.

Ongebruikt op de plank
De Nederlandse startup Gearbooker springt in dit gat door het verbinden van aanbod en vraag in deze markt. Consumenten en (creatieve) ondernemers bieden hierop hun apparatuur aan. Vaak prijzige en gewilde apparaten maar die bij veel eigenaren een groot deel van de tijd ongebruikt op de plank liggen. Wat miste was een gemakkelijke mogelijkheid om er op dat soort momenten ook geld mee te verdienen.

Voordelen ten opzichte van commerciële verhuur
Voor huurders zijn er weer andere voordelen. Je kunt, zeker bij groei van het platform, gewoon in je eigen buurt terecht in plaats van bij een commercieel verhuur

rental, gearbooker, cameraverhuur, apparatuur huren, fotografie, videografie, audio
Huur en verhuur foto-, video- en audioapparatuur bij andere creatieven uit je eigen buurt.

bedrijf die vaak alleen in grote steden te vinden zijn, terwijl daar ook niet altijd de gewenste apparatuur aanwezig en/of voorradig is. Bovendien is de kans groot dat het ook nog eens voordeliger is; verhuurders bepalen namelijk zelf hun huurprijzen. Ook is het sociale aspect – de interactie met andere gebruikers en het vergroten van je netwerk – een aantrekkelijke pré.

Alle items zijn verzekerd
Wat voor zowel verhuurder als huurder een groot voordeel is; alle huurtransacties zijn netjes verzekerd. Naast de opties die Gearbooker heeft ingebouwd voor het vergroten van het onderlinge vertrouwen – denk bijvoorbeeld aan een reviewsysteem en identiteitscontrole van de gebruikers – is het prettig om te weten dat een eventuele schade goed zal worden opgelost!

Rekentool
Meer info en een rekentool waarmee je kunt zien wat je zelf kunt verdienen zijn te vinden op www.gearbooker.com.