Bedrijven zijn blij: eindelijk weer ‘echt’ ontmoeten bij Seats2meet Utrecht

0
12

Een overleg via video kunnen we nog net aan, maar brainstorms, netwerkborrels en teamuitjes zijn al een stuk lastiger. Daar heeft Seats2meet Utrecht een innovatieve oplossing voor: je kunt elkaar hier namelijk weer ‘in het echt’ ontmoeten, in WebVR. De eventlocatie is tot in detail nagebouwd in deze web-vorm van virtual reality. Zo kun je er allerlei events, presentaties en teamactiviteiten in organiseren. Bezoekers maken een digitale versie van zichzelf en lopen rond alsof ze werkelijk in het gebouw zijn. Een ervaring waar mensen enthousiast van worden: “Ik heb echt het gevoel dat ik onder de mensen ben geweest!”

Jaap Breugem is senior advisor Trade & Invest bij de ROM en was één van de eersten die een netwerkborrel in WebVR meemaakten. “Dit was een next level meeting. Het voelde aan alsof ik echt bij jullie rondliep en in contact was met anderen. Wat een eyeopener!”.

Vernieuwend alternatief
Dat is precies de behoefte waar Seats2meet op inspeelt met WebVR. “In die virtuele wereld loop je ‘gewoon’ naar iemand toe voor een gesprek. Het geeft contact een extra dimensie, letterlijk”, vertelt eigenaar Marcel Nicolaas. Hij werd, net als veel andere ondernemers, met een lege locatie geconfronteerd. “Ik merkte frustratie om me heen. Zoom en Teams komen ons de neus uit. Die tools missen interactie, dynamiek. Bij Seats2meet was ontmoeten altijd al deels digitaal en anders dan anders. Dus over pionieren met WebVR hoefde ik niet lang na te denken.” Met glimmende ogen voegt hij toe: “Dat we de eerste zijn in Nederland waar dit zo kan is natuurlijk wel extra gaaf.”

Voor iedereen toegankelijk
Het fijne aan WebVR is dat je er ook zonder speciale virtual reality headset in rondwandelt. Aan een laptop en een muis heb je genoeg. De virtuele eventruimtes zijn dus voor bijna iedereen beschikbaar. “Dat verlaagt de drempel voor bedrijven”, merkt Nicolaas op. “Het moet simpel zijn, ontspannen.” Ook qua prijzen wil hij laagdrempelig zijn. “Voor 250 euro heb je een uur toegang tot de hele WebVR ruimte. De organisator kan vooraf rustig rondkijken en ervaren wat het is. Gasten krijgen een instructie via de mail en er is een host waar je vragen aan kunt stellen. Zo gaat iedereen makkelijk aan de slag.”

Fun features
Eenmaal in de virtual reality omgeving vliegen de vernuftigheden je om de oren. De techniek is de afgelopen tijd sterk ontwikkeld. Met de features kun je eindeloos variëren en leuke elementen toevoegen. Van het maken van selfies en spelen van games tot plaatjes draaien op de jukebox. “Dat werkt sfeerverhogend”, vertelt Nicolaas. “Al die opties zorgen ervoor dat mensen in WebVR weer even helemaal ‘aan’ staan. Ze zijn verrast, praten en lachen met elkaar. En als ze weggaan voelen ze zich energiek in plaats van uitgeput. Dat is ook wel eens fijn, voor de verandering.”

Meer weten?

Je kunt altijd even contact opnemen, bijvoorbeeld voor een interview met eigenaar en ondernemer Marcel Nicolaas. In dat geval mail je met kristel@s2mutrechtcs.com. Op de site van Seats Utrecht vind je meer uitleg en tarieven en via dit filmpje krijg je alvast een indruk. De meer technische kant bekijk je hier. Voor andere vragen of boekingen bereik je ons via 030-239 38 38 of contact@s2mutrechtcs.com.