Als het er niet is, dan creëer je het toch gewoon?

0
98

Er zijn van die verhalen die zo mooi zijn dat je ze wel moet delen. Verhalen van mensen die iets creëren omdat ze iets missen en daar dan een bedrijf omheen bouwen. Daphne en Erik, eigenaren van rose&vanilla zijn van die mensen. Die het gewoon doen en dat zo goed doen, dat je er ‘vanzelf’ succesvol mee wordt.

Toen bleek dat de dochter van Daphne en Erik allergisch was voor gluten en lactose en ze hierdoor nooit eens iets lekkers mocht, besloot Daphne de keuken in te duiken en taart te gaan bakken. Gluten- en lactosevrij. Ze had dit voor zichzelf kunnen houden, maar besloot dat niet te doen. In haar keuken creëerde ze de lekkerste gluten- en lactosevrije taarten en koeken voor iedereen die worstelde met hetzelfde dilemma.

Algauw was de eigen keuken niet groot genoeg meer en werd een nieuwe locatie gezocht. Zo ontstond de bakkerij aan het begin van de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. rose&vanilla staat voor taart die niet te zoet is, die altijd gluten- en lactosevrij is, meestal veganistisch en vooral heeel erg lekker. Het succes van rose&vanilla is dan ook niet gek. Nu steeds meer mensen bewust worden van de impact van gluten en lactose op hun welzijn, gaan ze op zoek naar alternatieven. En die alternatieven zijn lang niet altijd lekker of makkelijk te vinden. Alles wat je bij rose&vanilla vindt is lekker, voor de chocoladeliefhebbers zijn er heerlijke brownies en een briljante chocolade-kokostaart. Voor de liefhebbers van cheesecake zijn er fantastische smaakvolle kokos-citroentaartjes en sinaasappelbosbessentaart. En als klapper op de vuurpijl een glutenvrije vegan appeltaart met die heerlijke appeltaartsmaak van vroeger, zonder suiker en tarwe.

Ondertussen was de bakkerij op de Amsterdamsestraatweg te klein geworden door de grote aanvraag van taarten, die op steeds meer plekken te koop waren. Daarom is de bakkerij nu een taartencafé geworden waar je lekker relaxed kunt zitten, in een omgeving waar je geen haast voelt en er alle tijd is voor een goed gesprek, een fijne glutenvrije lunch, heerlijke koffie en natuurlijk taart! De bakkerij is verhuisd naar Maarssen, waar een team van bewuste bakkers zich ontfermt over de productie. Ook Daphne bakt nog steeds mee!

Sinds een paar weken zijn de lekkernijen van rose&vanilla toegevoegd aan het assortiment van Seats2meet Utrecht CS. Je kunt ze komen proeven tijdens S2M Festival Connecting Stories.