A-synchrone wederkerigheid

0
366

Het zal vast geen toeval zijn dat ik in deze week zo vlak voor Pasen opeens de geest heb een blog te schrijven over a-synchrone wederkerigheid. Al langer stond dit onderwerp op de rol. Het is één van de wezenlijke principes waar we binnen het Seats2meet-concept in geloven.

Gister keek ik naar The Passion. Eigenlijk vooral omdat deze keer Amersfoort het decor was. Naast dat ik vol trots keek naar het indrukwekkende spektakel in “mijn” stad, werd ik ook geraakt door de rode draad door het verhaal: open je deuren, kijk om naar elkaar en geef zonder te nemen.

Ik zie mooie paralellen met waar wij binnen Seats2meet in geloven. A-synchrone wederkerigheid, investeren in anderen zonder dat je er direct iets voor terug verwacht. Niet geven en nemen, maar geven en ontvangen. Geloven in het gegeven dat wanneer je iets weggeeft je dit altijd ergens weer terugkrijgt. Misschien niet synchroon van de persoon waaraan je iets hebt gegeven, maar in ieder geval van iemand binnen jouw persoonlijk (waarde)netwerk.

Wat ook hoort bij a-synchrone wederkerigheid is dat het in sommige gevallen ook helemaal niets oplevert, of niet dat wat je had verwacht. Maar soms is iets geven aan iemand (of bijvoorbeeld bijdragen aan de maatschappij) waar je niet direct iets voor terugkrijgt toch ook ok?

Uit eigen ervaring kan ik ook zeggen dat a-synchrone wederkerigheid “business-wise” uitstekend werkt. Je directe relaties staan minder onder druk omdat je niet geforceerd wordt om gelijk een tegenprestatie te leveren. Een ander positief effect is dat je netwerk enorm snel groeit en wel met personen waar je vrijwel direct zaken mee kunt doen. Daarnaast is niet alleen zakelijk gezien aantrekkelijk, maar ook een verrijking in de zin van persoonlijke ontmoetingen. En…delen maakt je gewoon blij en gelukkig!

Dus…kan ik jou ergens mee helpen? Laat me weten!

De enige factor die me soms beperkt is tijd. Misschien dat jij me daarin kan helpen? Meer doen in minder tijd?
Tot geefs!

 

 

 

 

Previous articleA Seats2meet location als an ExO (Exponential Organisation)
Next articleGlobal Meetup Day 3: La la land
Ik ben ondernemer, communicator, verbinder, organisator, inspirator en initiator. Ik ben een ‘geboren leider’ en ontwikkel me -elke dag een beetje meer- als ‘heartsleader’. Met mijn hart als kompas in alles: in leven en werken! Ik ben eigenlijk altijd bezig met bewustzijnsontwikkeling. Dat betekent voor mij groeien, verruimen, uitbreiden van dat waar ik me bewust van ben. Daarom verandert mijn werkelijkheid en ikzelf én dat wat ik doe ook voortdurend. Naast dat ik zelf continue in transitie ben, ervaar ik dat de aarde en de mensheid ook in een transitie zitten. En wil daar als ‘heartsleader’ een bijdrage aan leveren. Seats2meet Amersfoort CS is daarin mijn vaste ‘basis’. Hier geef ik samen met Elise de Bres handen en voeten aan ‘bewust’ ondernemen vanuit het hart. Seats2meet Amersfoort CS is een ontmoetingslocatie én een bewustzijnplek. We bieden – samen met partners – stilte, inspiratie, energie en ruimte om te groeien en te verbinden. In de vorm van events, content, programma’s, trainingen maar ook aankleding, inrichting en voeding. Met als doel een bijdrage te leveren aan de bewustzijnsontwikkeling van onze bezoekers. Vanuit de overtuiging dat een groeiend bewustzijn de sleutel is voor de vele uitdagingen van de tijd waarin we leven.