5 REDENEN OM (NIET) SAMEN TE WERKEN

Je hoort wel eens dat het waardevol is een situatie vanuit diverse invalshoeken te benaderen. Ook inlevingsvermogen, zowel bij gelijkgestemden als andersdenkenden, is een kwaliteit. Zie hier mijn oefening daarmee. Ik, als enthousiast voorstander van samenwerken, bedacht vijf redenen waarom je beter niet aan samenwerken doet.

1. Samenwerken is niet nodig

2. Het succes van een ander gaat ten koste van jouw succes

3. Je moet meer terug geven dan het je oplevert

4. Anderen beïnvloeden jouw merk/ imago

5. Alleen werk je efficiënter

Aan jou de vrijheid om zelf in te vullen hoe dit in jouw situatie een legitieme reden is om niet samen te werken.

 

Versterken?

Niet overtuigd? Dan wil ik je van harte uitnodigen nu bewust (extra) samen te werken en elkaar te versterken. Grote kans dat je al ideeën hebt. Ik breng ook graag twee actuele mogelijkheden onder je aandacht: Seats2meet en de events van Nederland Filantropieland. Let op: alleen van toepassing voor wie zelf ook graag iets bijdraagt aan de maatschappij. Ik vertel verderop in dit stuk ook meer over wat samenwerken voor mij betekent.

Inspiratie

Zo kun je (zoals je waarschijnlijk al hebt ervaren?) op meer dan honderd plekken, tegenwoordig zelfs bij jou in de buurt aan iemands keukentafel (Seats4locals), gratis flexwerken door een werkplek te reserveren via www.seats2meet.com . Dat is waar in de praktijk ook op diverse manieren samenwerking ontstaat en mensen elkaar inspireren

Ontmoeting

Ontmoeting is onmisbaar wanneer je je horizon wilt verbreden. Events zijn een mooie kans om mensen te ontmoeten met wie je kunt samenwerken. In de agenda van Nederland Filantropieland staan elke maand online en offline events voor iedereen die actief is in de filantropische sector. Zo is er het NLFL ZZP Netwerk voor iedereen die als zelfstandig professional in de sector werkt. Op 6 april bij Seats2meet.com Utrecht CS het thema samenwerken en elkaar versterken: waarom en hoe? (Gratis aanmelden voor NLFL leden en andere zzp’ers die bij aanmelding ‘Seats2meet’ vermelden via deze link.)

Diversiteit

Ik beken eerlijk dat samenwerken mij al zoveel opleverde en ik nog steeds zo vaak blij verrast ben door input vanuit een andere invalshoek. Het resulteerde er onder meer in dat sparren met anderen, naast analyse en contemplatie, voor mij regelmatig onmisbaar is. Bijvoorbeeld bij het maken van een invloedrijke keuze, een nieuw project of het werven van financiering en betrokkenheid. Het leverde me tegelijkertijd een netwerk van hele diverse mensen met uiteenlopende meningen, achtergronden en ook weer netwerken op. Dat kan ik iedereen van harte aanbevelen, uit zakelijk en persoonlijk oogpunt.

Plezier

Hoe jij het ook in vult. Ik wens je succes en vooral veel plezier! Zeg nou zelf, naast dat we elkaar al samenwerkende echt kunnen versterken, is samenwerken vooral ook zoveel leuker of minstens leerzamer!

Bedankt allemaal voor de samenwerking en inspiratie! En jij nu bedankt voor je aandacht. Ik nodig je uit je te laten inspireren, hier even bij stil te staan en je ervaringen te delen.

Wat is jouw belangrijkste reden om niet, of juist wel, samen te werken?