In 4 stappen naar meer klanten via internet

  0
  130

  Je website is de spil in de presentatie en marketing van je bedrijf. Hier laat jij zien wie je bent, wat je doet en wat je voor je klanten kunt betekenen. Maar de tijd dat je website alleen een soort digitale flyer was, is allang voorbij. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om van je site een levendig platform te maken; een plek waar je jezelf online zichtbaar maakt, je expertise laat zien, je netwerk vergroot en meer klanten trekt.
  Terwijl jij achter je laptop zit bij Seats2Meet, ligt er een hele wereld aan je voeten. In dit artikel krijg je een handig overzicht van de mogelijkheden.

  1) Informeer je klanten met een nieuwsbrief

  Een nieuwsbrief is een geweldige manier om in contact te blijven met je klanten. Je kunt hen gericht informatie sturen, regelmatig wat van je laten horen en zo bij hen op het netvlies blijven. Je website speelt een belangrijke rol bij het werven van nieuwe abonnees voor je nieuwsbrief. Andersom heeft je nieuwsbrief de waardevolle taak om verkeer te trekken naar je website.

  •    Maak op je website een inschrijfknop voor je nieuwsbrief.
  •    Denk ook aan een inschrijfknop op je Facebookpagina.
  •    Vergeet niet je blogartikelen te gebruiken als materiaal; zet in je nieuwsbrief bijvoorbeeld een korte intro van je artikel, met een link naar je blog (‘Lees meer’).
  •    Voel je niet bezwaard om – naast waardevolle tips en informatie – af en toe een product, dienst of actie te promoten (met een link naar je website). Je bent immers wel ondernemer!
  •    Voeg social media knoppen toe voor het delen van je nieuwsbrief.
  •    Vraag nieuwe lezers van je nieuwsbrief je te liken op Facebook (of je te volgen op andere social media)

  2) Vergroot je netwerk met social media

  Er zijn heel veel social media kanalen, waar mensen hun kennis, ervaringen en verhalen delen. Door social media te gebruiken ontdek je wat je doelgroep bezighoudt, kom je in contact met mensen, maak je je bedrijf zichtbaar en kun je fans betrekken bij het maken van nieuwe content, producten of diensten.
  Gebruik de social media die voor jou relevant zijn, waar je doelgroep zit en die jou het meeste opleveren. En bedenk ook waar je tijd (en zin) voor hebt, zodat je het volhoudt.
  •    Zorg dat mensen makkelijk pagina’s of artikelen op je website kunnen delen met “sharebuttons. Dat kan bijvoorbeeld met Addtoany of Addthis.
  •    Denk ook aan ‘follow us buttons op je site, waarmee bezoekers je direct volgen of liken op je social media.
  •    Link naar je site vanaf social media (niet te vaak); bijvoorbeeld naar een blogartikel, event of kortingsactie.
  •    Stel een vraag en ga de interactie aan; dat brengt je vaak ook weer een hoop inspiratie voor nieuwe (blog)artikelen.

  3) Laat zien dat je een expert bent met een blog

  Met een blog bouw je vertrouwen op bij mensen. Door regelmatig artikelen te schrijven met relevante en interessante informatie leren mensen je kennen en laat je jouw expertise zien. Bovendien zorg je dat bezoekers langer op je website blijven en vaker terugkomen. En ook heel belangrijk: regelmatig nieuwe content op je website, verbetert je vindbaarheid in Google.
  •    Laat lezers je blogartikelen op je site delen met social media knoppen.
  •    Maak op je site een inschrijfknop voor een blogabonnement. Mensen ontvangen dan automatisch je nieuwe artikelen. Ook handig als je geen tijd of zin hebt om een nieuwsbrief te maken. Hiervoor zijn diverse plugins, of gebruik bijvoorbeeld Feedburner.
  •    Schrijf ook eens een gastblog op een relevante site met een link naar je eigen site.
  •    Herschrijf een paar blogartikelen en maak er een E-book van. Promoot deze als weggever in ruil voor e-mailadressen. Heb je meteen weer meer abonnees voor je nieuwsbrief!

  4) Verbeter je vindbaarheid verder met SEO

  Bloggen, netwerken op social media, het versturen van een nieuwsbrief. Het draagt allemaal bij aan meer verkeer op je website en dus ook een betere vindbaarheid voor de zoekmachine. Maar je kunt nog meer doen op het gebied van SEO. Denk bijvoorbeeld ook aan het verwerken van relevante zoektermen in je website en blog. Een handige plugin hiervoor is de Yoast SEO plugin. Deze handige tool helpt je om jouw content te checken op diverse SEO-factoren voor je website. Zoeken naar relevante termen kan bijvoorbeeld met de Google Keyword Planner. Ook is het slim om te zorgen dat de techniek van je website in orde is; denk aan snelheid, mobielvriendelijk (responsive) en betrouwbare hosting. Of ga aan de slag met linkbuilding.

  Meer lezen:
  >> Maak een nieuwsbrief inschrijfknop op je website
  >> Maak een nieuwsbrief inschrijfknop op je Facebookpagina
  >> Verbeter je vindbaarheid met de Yoast SEO plugin

  Heb je ook een tip voor meer klanten via internet?
  Laat het weten in een reactie onder het blog!