1e Drone040 event op Strijp-S Eindhoven

0
175
Drone040 Seats2meet Strijp-S Eindhoven
Drone040 Seats2meet Strijp-S Eindhoven

Op 19 maart heeft Strijp-S Eindhoven zijn eerste eigen drone-event, met lezingen, demonstraties en een echte drone-race, voor en door mensen die gek zijn van deze onbemande vliegtuigjes.

Een mooie co-creatie van Aeret, Senserius en Seats2meet Strijp-S

Mark de Haan (www.aeret.nl) en William van den Berg (www.senserius.nl) maken vaak gebruik van flexwerkplekken zoals Seats2meet op Strijp-S. Daar ontstond het idee om een evenement te organiseren dat zich richt op de diversiteit van de drones die in de regio (en daarbuiten) worden ontwikkeld en waar de techniek en ontwikkeling van die drones wordt uitgelegd. Marcel Nicolaas (een van de 3 eigenaren van Seats2meet) en Helma Schellen (community manager S2M) vonden het meteen een goed idee, want Seats2meet Strijp-S is natuurlijk hier de uitgelezen locatie voor.

3D-printers

“Enkele sprekers zijn de oprichters van Avular – de inspectiedrone voor landbouw -, de studenten achter Blue Jay – de huishouddrone van de TU/e – en Wings for Aid dat grote drones inzet om hulpgoederen te droppen in gebieden die door een ramp zijn getroffen en moeilijk bereikbaar zijn”, zegt Mark. “Maar er is bijvoorbeeld ook een partij die reserve-onderdelen voor drones maakt met een 3D-printer. En gebruikers als Staatsbosbeheer die uitleggen hoe ze de drones inzetten.”

Uiteraard wilde ook iedereen de drones in werking laten zien. Dus het idee voor een drone-race was snel geboren. “Maar de uitwerking was wat lastiger”, lacht Mark daarover. “We dachten in het Veemgebouw een mooie locatie te hebben gevonden waar drones indoor tegen elkaar zouden kunnen racen. Maar die locatie voldeed niet aan de vereiste veiligheidsmaatregelen.” William vult aan:” Sinds woensdag weten we dat we in het Microlab mogen racen. Dus het gaat gelukkig gewoon door op Strijp-S. We zijn beiden echt enthousiast over het concept. We zijn ook blij dat Jan Willem Alphenaar onze dagvoorzitter is. Dat is ook zo’n grote fan van drones.”

Er is veel te doen die dag

De lezingen starten om 10 uur bij Seats2meet Strijp-S. Het vliegen vindt plaats in het Microlab en je kunt die dag ook met flinke korting naar het virtual reality centrum Enversed. Mocht je honger krijgen, dan is er voor die dag een strippenkaart waarmee je tegen gereduceerde prijzen heerlijk kunt gaan eten. Dit idee kwam ook weer van een van onze flexwerkers, Dirk van Ledden. Hij heeft een authentiek Indonesisch eettentje in de Vershal in het Veemgebouw

Ook is die dag de Feelgood Market in het Klokgebouw. Je ziet het, 19 maart hoef je je in ieder geval niet te vervelen!

Wil je meer weten over het programma en kaartjes kopen? Volg ons dan.