15 experts over de toekomst van ons werk

0
3
Open Up Digitals

De manier waarop wij werken verandert razendsnel, door de digitalisering van onze werkplek en door nieuwe technologische mogelijkheden. Door Corona is die verandering in een stroomversnelling terecht gekomen. Hoe moeten bedrijven hiermee omgaan, wat kunnen medewerkers doen om aan te haken en hoe gaat die werkplek van de toekomst eruit zien? Op zoek naar meer duiding vroegen we experts om hun inzichten met ons te delen. Dit resulteerde in een serie van 15 interviews over de toekomst van ons werk.

Door Hans Koekkoek, Fellow Digitals

Open Up Digitals is een serie video-interviews met thought leaders uit de wereld van de digitale transformatie en de digitale werkplek. Trendwatcher Lieke Lamb spreekt met experts uit Europa, de VS en Australië over hoe zij de wereld van nu ervaren, welke veranderingen zij zien en over de toekomst van onze werkplek.

De transformatie van de digitale werkplek is in volle gang. Nu we veelvuldig thuiswerken, worden bedrijven geconfronteerd met een ‘nieuw normaal’. Want hoe blijf je werknemers op afstand betrekken? Hoe stroomlijn je processen, nu teams niet meer dagelijks bij elkaar zitten? Wat betekent deze hybride manier van werken voor onze bedrijfscultuur? Wat moet HR bedenken om onboarding in goede banen te leiden? Legio vragen waarop we naarstig naar antwoorden zoeken.

Digitalisering heeft veel met technologie te maken, en nog meer met mensen. Daarvoor zijn de experts het wel eens. Alle geïnterviewde 15 experts roepen vooral op om te kijken naar de mens. Zij zeggen dat wij, als mensen, verantwoordelijkheid moeten nemen. Er is geen tool of systeem dat dat voor ons kan invullen. Wees flexibel om je in de snel veranderende wereld aan te passen en wees vindingrijk om bijkomende problemen creatief op te lossen. Maak van de nood een deugd!

“Alles draait om ons aanpassingsvermogen”, zegt de Amerikaan Greg Verdino. Volgens de Vlaamse expert Jan Bommerez moeten we de oplossing vooral zoeken in het loslaten van vastgeroeste patronen en denkwijze. Seat2meet oprichter Ronald van den Hoff roept op om met je concurrent te praten, “we zitten immers in hetzelfde schuitje.” En de Amerikaanse Daniel Pink bestseller auteur (wereldberoemd vanwege zijn kennis over intrinsieke motivatie): “Blijf in de gaten houden op welke momenten van de dag je medewerkers optimaal presteren en speel hierop in.

Open Up Digitals is een productie van Fellow Digitals en Frankwachting. Fellow Digitals is een snel groeiend Europees softwarebedrijf met kantoren in Amsterdam en Keulen. Sinds 1997 maken ze innovatieve digitale werkplekoplossingen die meer dan 400.000 professionals over de hele wereld in staat stellen samen te werken, te communiceren en kennis te delen. Naast Viadesk, het social intranet ontwikkelt Fellow Digitals ook Coursepath LMS, de plek om e-learning cursussen te maken en te beheren.

Open up Digitals