14 minuten RUST

0
127
Geleide meditatie in rustruimte bij gemeente Haarlem

Ben jij de laatste tijd ook zo druk? Staat jouw hoofd ook continu ‘aan’? Leer hoe je met VEERTIEN STILLE MINUTEN PER DAG jezelf kan OPLADEN om jouw acties voor die dag af te maken en ‘s nachts lekker te SLAPEN. Door RUST luister je naar de boodschappen van jouw HART en kom je in je KRACHT te staan. Zo bereik je jouw DOEL of DROOM!

Klaartje Vreeken – één van de twee initiatoren van Seats2meet Zijlpoort en netwerk facilitator van Seats2meet Nederland – biedt ambtenaren en ondernemers RUST tijdens een geleide meditatie rond het middaguur in Haarlem.

Klaartje licht toe: ‘In mijn zoektocht naar mijn missie tijdens de 7 dagen cursus van Klaver4, kreeg ik het inzicht dat ik RUST nodig heb. Tijdens de retraite georganiseerd door Ymke Jobse in de Leonardushoeve, ervaarde ik hoe prettig drie keer mediteren per dag op mij werkt. Dit zette ik voort thuis en op mijn werkplek bij Seats2meet Zijlpoort. Ik slaap hierdoor beter, voel me krachtiger en kom dichter bij mezelf en mijn missie. Mijn droom is om mensen te helpen zichzelf te genezen.’

Op maandag en vrijdag wanneer Klaartje in de Zijlpoort is, leidt ze meditaties voor ondernemers en ambtenaren. In 20 minuten leert ze je een bijzonder effectieve meditatie techniek van Paul Wilson. Hij heeft wetenschappelijk onderzocht dat deze oefeningen op MRI-scans leiden tot ontspanning. Vanuit RUST zet je stappen richting je DOEL of DROOM.

VIND BALANS tussen spanning en ONTSPANNING

De laatste tijd is de werkdruk van mensen in dienst hoger geworden, wat Klaartje ziet bij medewerkers van gemeente Haarlem. Bomvolle inboxen, drukke agenda’s en hoge verwachtingen zorgen ervoor dat werken een race tegen de klok wordt. Ook sociale ondernemers ervaren vaak stress. Geld verdienen met je passie is vaak een uitdaging.

Klaartje Vreeken: ‘Met mijn bedrijf KLAAR voor Elkaar bied ik ambtenaren en ondernemers RUST tijdens een geleide meditatie rond het middaguur. In 20 minuten leer ik je een bijzonder EFFECTIEVE MEDITATIETECHNIEK van Paul Wilson – de goeroe van de RUST. Hij heeft wetenschappelijk onderzocht dat deze techniek op MRI-scans leidt tot ONTSPANNING. Na deze MEDITATIE ben je weer OPGELADEN om efficiënt jouw acties voor die dag af te maken. Vanuit je KRACHT kan je weer met collega’s SAMENWERKEN en jouw DROOM waarmaken.’

Krijg RUST in je HOOFD met 14 minuten STILTE per dag

Gemeente Haarlem heeft een prachtige STILTE RUIMTE ingericht voor haar personeel in de ZIJLPOORT op de vierde verdieping. Doe mee aan de geleide meditatie op de Gedempte Oude Gracht 2 in Haarlem of bel in voor een telefonische meditatie op dinsdagavond 20 uur. Na afloop kan je verder oefenen met mediteren met de geluidsopname die Klaartje je toestuurt. Zo maak je een gewoonte van 14 minuten stilte per dag en ervaar je ONTSPANNING tijdens deze tijden van drukte, zodat je met PLEZIER je werk kan (blijven) doen.

Klaartje: ‘We starten met RUSTIG ADEMHALEN richting je buik. Dan ACTIVEER je je eigen LICHAAM met een korte MASSAGE. Dit is de snelste manier om je GEEST POSITIEF te BEÏNVLOEDEN. Vervolgens leer ik je de stappen CentreerVerruimLuister + Observeer van Paul Wilson. Zoals beschreven in zijn boek ‘Het grote boek van de STILTE’. Deze stappen zijn gedestilleerd uit oosterse meditatiepraktijken uit India, vechtsporten en geneeskunst. Teruggevoerd naar de kern, ontdaan van de rituelen. Deze stappen duren 14 minuten en mag je vervolgens ook dagelijks thuis doen. VEERTIEN STILLE MINUTEN PER DAG.’

Zo leer je hoe je RUST krijgt in je HOOFD. Zodat je je nog meer WERKPLEZIER krijgt en jouw DOELEN en DROMEN waar maakt. 25 ambtenaren en ondernemers deden al mee aan de geleide meditaties van Klaartje.

Reacties van deelnemers:

– ‘Even een moment van rust en daarna betere focus.’ (ambtenaar)

– ‘Wat ik fijn vond, is dat je meditatie een creatieve mix was van zitten, bewegingsoefeningen, visualisaties en zelfmassage. Deze combinatie van focussen op je adem, stilte, en aandacht voor je lichaam zorgde bij mij voor veel ontspanning in korte tijd. Ik vond jouw begeleiding ook fijn, kalm en duidelijk! Bedankt! :)’ (ondernemer)

DOE MEE aan GELEIDE MEDITATIES

Kijk op de website van Seats2meet wanneer de geleide meditaties zijn (meestal één keer in de week op maandag of vrijdag). Eerstvolgende: vrijdag 8, maandag 11 en maandag 18 juni. Inloop om 12 uur in de stilte ruimte op de vierde verdieping van de Zijlpoort. Start is om 12.10 en eindigt om 12.30 uur. Alle kleding is goed en schoenen mogen uit. Je kan zitten op een stoel of kussen. De telefonische meditaties zijn bijna elke dinsdagavond om 20 uur. Op jouw eigen stoel, kussen of bed.

Vragen en aanmelden kan bij Klaartje Vreeken via whatsapp op 06-52451914 of via de mail – klaartjevreeken@gmail.com of. De telefonische meditatie kost 7 euro. In de Zijlpoort zijn de kosten 10 euro per persoon. Inclusief opname van de meditatie. Per sessie mogen 3 ambtenaren en 3 ondernemers – die hun plek met sociaal kapitaal betaald hebben – kosteloos meedoen. Max 10 personen. Zie de agenda en het boeken van je werkplek op Seats2meet Zijlpoort. Meteen beginnen met mediteren? Download de app ‘Mindfulness’, ‘Headspace’ of ‘Calm’. Informeer of er bij andere Seats2meet locaties ook meditatie mogelijkheden zijn. Zoals bij Tianne van Wouden bij Seats2meet Amersfoort CS!

Hoe zorg jij voor RUST in je leven?