100.000en mondkapjes is het doel van deze doneer-actie!

0
70

Stichting 168 Million is samen met 2 verpleegkundigen in Rotterdam, Daniël van der Does en Miguel Jansen, een doneeractie gestart om het tekort aan beschermende middelen in ziekenhuizen aan te vullen. 

Henny Mandemaker, Ridder in de orde Orde van Oranje-Nassau, over de actie:
“Het is ongelofelijk wat er om ons heen gebeurt. Ikzelf val in de groep met een verhoogd risico en het zijn erg angstige tijden. Maar ik heb het vooral te doen met de mensen die hun dierbaren verliezen zonder dat ze afscheid hebben kunnen nemen. Heengaan zonder afscheid mag niet.”

Iedere dag zijn er alleen al in ziekenhuizen ruim 100.000 mondkapjes nodig, maar deze zijn er niet. Het kost ongeveer 1,50 euro om één mondkapje naar Nederland te krijgen en hier vragen wij dan ook hulp voor.

Doneren via de website
Verschillende grote spelers uit het bedrijfsleven steunen deze donderactie. Ook kunnen particulier doneren via www.168million.com. Dit kan vanaf 3 euro (dat zijn 2 mondkapjes)

De actie word volledig ondersteund door Branch organisatie GoedeDoelen en stichting 168 Million voldoet aan de strenge voorwaarden van het CBF. 100% van de opgehaalde donatie gaat naar dit project en iedere betrokken bij dit project werkt volledig belangeloos. deze actie staat volledig in het teken van de de helden in het ziekenhuis die dagelijks de strijd aangaan met het Coronavirus.

Waarom deze actie?
Een lid van de 168 Million familie is getroffen door Corona. Er kon geen afscheid worden genomen doordat er geen mondkapjes waren of beschermende kleding was waardoor familie bezoek niet mogelijk bleek. Hierdoor is iemand een stille dood gestoven. Dit gun je niemand en dat mag ook niemand meer overkomen.