100.000 keer gelukkiger door Hollandse app HappyWe

0
575

Binnen 1,5 jaar heeft HappyWe al 100.000 keer iemand gelukkiger gemaakt. Deze mijlpaal werd afgelopen weekend behaald. In de app delen mensen dagelijks OneGoodThing met elkaar – één moment dat je positieve energie geeft. Het tegelijkertijd trainen èn delen vermenigvuldigen van positiviteit in wisselende kleine groepen, alsmede de zuiverheid van de app, maken HappyWe wereldwijd uniek.

Vanuit de droom om de hele wereld gelukkiger te maken ontwierp Chiel van der Linden – alias de geluksman -HappyWe. Chiel: “geluk is iets wat je dagelijks doet, net als
tandenpoetsen. Hou het klein en simpel, want goede aandacht voor klein geluk is het
sleuteltje tot groot geluk”.

Positiviteit – de kortste weg naar geluk – is zien wat nu goed is en mogelijk is. Met HappyWe train je dat vermogen (learned optimism) spelenderwijs door elke dag één positief moment (OneGoodThing) vast te leggen. Door het vervolgens te delen met anderen vermenigvuldigt het zich. De app kent een unieke PureAppPromise, waarmee het oa verslaving, advertising en social comparison buiten de deur houdt. De app is in alles gericht op geluk en is kostenloos voor consumenten.

Sinds dec 2017 kent de app een OneGoodThing Café waardoor je direct na het downloaden van de app positiviteit kunt delen met andere positivity reporters. Het Café wisselt om de 3 dagen en wordt opgedeeld in groepjes van maximaal 8 mensen. De introductie van het Café en de start – 1 januari jl – van de challenge om 1000 dagen achter elkaar OneGoodThing te delen, heeft de groei van de app versneld. Gebruikers geven in reviews aan blij te worden van de app en prijzen vooral de eenvoud en de nieuwe contacten in het Café. Het plan is om op 1 juli ook een internationaal (Engelstalig) – Café in de app te openen.

De funding voor HappyWe komt van HappyWeWork, haar zakelijke zusje. HappyWeWork is een teampositivity app voor organisaties op licentiebasis.
HappyWe en HappyWeWork zijn diensten van MultiplyHappiness BV. Chiel van der Linden en Bert van Dam vormen het kernteam.
De missie van MultiplyHappiness is dat in 2024 elke dag 800 miljoen mensen OneGoodThing delen en daarmee de wereld kantelen naar optimisme.