Mobile-Lending passeert magische grens van 20.000 banen

0
191
Mobile Lending Pieter Vermeer

Fintech startup in microfinancieringen Mobile-Lending.com heeft sinds haar oprichting in 2017 meer dan 20.000 banen gecreëerd en meer dan 125.000 impact micro-kredieten verstrekt.

Mobile-Lending biedt ondernemers in ontwikkelingslanden, o.a. in Oeganda, toegang tot werkkapitaal waardoor de lokale ondernemers de mogelijkheid krijgen om hun business te laten groeien. Via Mobile-Lending kunnen deze lokale ondernemers microfinancieringen ontvangen via hun mobiele telefoon.

Schrijf je als ondernemer in bijv. Oeganda, een sterk businessplan, dan ontvang je het benodigde (micro)krediet direct op je mobiel. Een microkrediet, heet dat officieel. “Maar dan toegankelijk voor personen in gebieden die geen toegang hebben tot financiële instellingen. “Wie zijn dat dan is een veelgestelde vraag, dat zijn meer dan 2 miljard mensen die leven in ontwikkelingslanden. Onze markt is dus immens”, zegt de Jong, Business developer binnen Mobile-Lending.

Social enterprise
Mobile-Lending.com is in 2017 ontstaan als Microfinanciering’s dienst aangeboden door een non-profit. In 2019 is Mobile-Lending.com zelfstandig als for-profit organisatie gaan opereren. Mobile-Lending is een ‘Social-enterprise’, aldus Mandemakers – brand ambassador van Mobile-Lending. Echter “Door een lage default-rate en een sterk track record is het een interessante investering voor investeerders gebleken”, reageert Makasu, Risk Manager binnen Mobile-Lending.

Ondanks de armoede in de gebieden waar Mobile-Lending actief is hebben 9 op de 10 mensen een mobiele telefoon. “Er lopen bij Mobile-Lending zowel data-scientists als kredietanalisten rond”, aldus Makasu. “Hierdoor kunnen we niet alleen tegen een lager tarief kredieten aanbieden, maar ook optimaal de risico’s inschatten en meer en sneller ondernemers aan een microkrediet helpen.” Ieder microkrediet moet zelfredzaamheid stimuleren. Mobile-Lending staat voor een combinatie van een hoog financieel en hoog sociaal rendement.